name

Ingeniørvirksomhed med base i Frankrig vinder treårigt projekt med ESS-leverandør

Den danske ingeniørvirksomhed INTERTEC stiftede for 40 år siden datterselskabet B&S International France, som blev starten på et mangeårigt samarbejde med CERN. Nu har virksomheden vundet en treårig kontrakt med en fransk In-Kind-partner til ESS.


I juni 2018 fik B&S International France en god og længe ventet nyhed. Det franske datterselskab til danske INTERTEC havde vundet opgaven om at konstruere 30 kryomoduler til ESS, sammen med ESS’ franske In-Kind-partner CEA. Projektet opstartes i efteråret 2018 og forventes at vare mere end tre år.

- De første seks måneder skal vores folk i lære hos CEAs ingeniører og teknikere. Herefter vil vi i stigende grad tage over og ved opbygningen af det tredje kryomodul, er det planen at vi tager helt over på opgaven, siger Christian Jensen, CEO hos B&S International France/Bruun & Sorensen Suisse.

Den franske forskningsorganisation CEA er In-Kind-partner til ESS, hvilket betyder at organisationen skal levere en række tekniske komponenter til byggeriet af neutronkilden. Derfor bliver arbejdet med B&S primært on site hos CEA. Opgaven trækker på store dele af B&S’ kompetencer inden for blandt andet kvalitetsprocedurer ift. renrum, vakuumprøvning og samling af en stor kaskade af hightech acceleratorkomponenter.

Mangeårige specialistkompetencer videreudvikles i projektet

B&S peger også på deres specialistkompetencer, som en afgørende grund til at virksomheden vandt opgaven.

- Udbudsprocedurerne hos big science-organisationerne er nogenlunde standardiseret, så vi ansatte en ingeniør som ekstern konsulent til at udarbejde det store tilbud, ift. vores tekniske input. De kompetencer vi tilbyder er meget specialiserede, så vi vidste at vi havde en god chance, hvis vi fik udarbejdet et godt tilbud, siger Christian Jensen.  

I år har B&S International France 40 års jubilæum som samarbejdspartner med CERN. B&S har gennem årene stillet deres ingeniører og teknikere til rådighed for CERN og sammen med et konsortium af to franske virksomheder har de vundet en stor opgave på superledende magneter til Large Hadron Collider tilbage i 2002. Erfaringen fra CERN kan B&S’ ingeniører trække på, når arbejdet hos CEA går i gang.

- To af vores ansatte på CERN skal med til opstarten på CEA. Derudover har vi også ansat nye medarbejdere – både på projektlederniveau og til det tekniske arbejde på projektet, siger Christian Jensen.

Tilmeld nyhedsbrev

×