name

HST vinder stort udbud hos CERN efter mange år med mindre, hyppige ordrer

Siden 2011 har maskinfabrikken Horsens Spån Teknik sendt nye leverancer til CERN hver måned. Nu har virksomheden vundet et stort udbud på emner til en særlig opgave hos CERN.


Horsens Spån Teknik (HST) har været leverandør til CERN i snart ti år. Virksomheden er specialiseret i leverancer af små serier af komplekse komponenter, hvilket den har leveret til CERN gennem mange år. Traditionelt har HST modtaget ordrer under beløbsgrænsen for ordrer som skal i udbud, men i slutningen af 2018 deltog virksomheden i først en prækvalificering og vandt siden et udbud i størrelsesordenen af en halv million kroner.

- Vi modtog en forespørgsel på hvordan de færdige emner skulle se ud i prækvalificeringsfasen, og det tog os lang tid at lave prækvalificeringen, men det var tid godt givet ud, da vi skulle byde på det endelige udbud, fortæller Kent Petersen, salgschef hos HST.  

Opgaven lød på levering af emner til et ubemandet inspektionstog, som skal køre rundt på skinner i CERNs Large Hadron Collider, når der ikke er aktiv beamtid eller når faciliteten er lukket.

Den personlige kontakt er essentiel

I løbet af HSTs mange år som CERN-leverandør, har virksomheden gjort en del ud af at besøge CERN og holde relationen ved lige med virksomhedens kontakter inden for indkøb og tekniske områder på CERN.     

- Det betyder noget at besøge sine kunder, man kan ikke bare registrere sig i deres databaser og forvente at ordrerne kommer af sig selv. Vi har et godt renomme på CERN, fordi vi leverer det de efterspørger til tiden, men også fordi vi jævnligt besøger dem, senest sidste år til Denmark@CERN, siger Kent Petersen.

En anden fordel ved CERN og lignende Big Science-organisationer som kunder er, at organisationen planlægger mange år frem ift. hvor længe acceleratoren skal være i drift. Dermed kan HST planlægge virksomhedens indtjening langt, baseret på kommende leverancer til CERN. Kent Petersen fremhæver også CERNs fair return-princip ift. leverandører fra sine medlemslande, som en grund til, at danske virksomheder bør være opmærksom på forretningsmulighederne her. 

Tilmeld nyhedsbrev

×