name

Horsens Spån Teknik leverer til CERN hver måned

Succesen på Big Science markedet sker ikke altid via kæmpe ordrer. Historien om Horsens Spån Teknik viser, at succesen også kan komme via en lang række mindre ordrer. Den danske maskinfabrik sender nye leverancer til CERN hver måned – og har gjort det siden 2011.


Horsens Spån Teknik (HST) havde lige gennemgået en større omstillingsproces, da de indgik deres første kontrakt med CERN i 2011.

Samarbejdet med CERN blev styrket yderligere i 2012 i forbindelse med besøget i Danmark af en repræsentant fra CERN’s centralværksted. BigScience.dk havde arrangeret en række besøg hos danske virksomheder med henblik på at gøre Big Science organisationen opmærksom på de danske kompetencer.

Da turen kom til Horsens, var HST klar med en ny maskinpark og nye ISO certificerede arbejds- og ledelsesrutiner, som firmaet havde implementeret i forbindelse med en omfattende udviklingsstrategi, der startede i 2010.

- Der er ingen tvivl om, at kombinationen af solide kompetencer og ISO certificeringer var med til at gøre os til en kvalificeret leverandør til CERN, fortæller David Nielsen, som er direktør i HST A/S og drivkraften bag ISO certificeringer og de investeringer, der løftede HST A/S til den moderne maskinfabrik, virksomheden er i dag.

Repræsentanten fra CERN fik i hvert fald et godt indtryk, og bestillingstempoet har været højt lige siden.

- Vi har i gennemsnittet modtaget en eller to ordrer om måneden fra CERN siden besøget, fortæller David Nielsen.

Virksomheden har bevidst valgt at gå efter de små ordrer, som CERN kan placere direkte hos sine leverandører.

- HST A/S er specialiseret inden for leverancer af små serier af komplekse komponenter. Og det er netop det, CERN bruger os til. Samarbejdet har fungeret rigtig godt, bl.a. fordi vi altid har været i stand til at producere de bestilte komponenter inden for kort tid.

HST A/S valgte sidste år at aflægge et høflighedsbesøg til sine kontakter i CERN for at holde den gode relation vedlige.

- Vi udveksler mange e-mails, men jeg synes, at det er vigtigt at kende hinanden personligt, når man har et næsten fast samarbejde, siger David Nielsen.

HST’s succes på Big Science markedet var noget uventet, da den jyske maskinfabrik ikke havde fokus på dette marked, før David Nielsen besluttede sig for at deltage i BigScience.dk's arrangement i 2012:

- Vi troede ikke, at vi kunne have noget med Big Science at gøre, da vi forestillede os, at de udelukkende efterspurgte meget komplicerede emner. Men et lille firma som vores kan bestemt være med, siger direktøren for HST A/S.

David Nielsen håber, at HST A/S kan gentage succesen med andre Big Science organisationer. Han er derfor begyndt at undersøge leverancemuligheder ved andre Big Science anlæg.

Tilmeld nyhedsbrev

×