name

Danisense leverer strømtransducer til CERN-accelerator

CERNs accelerator kræver at produkterne fra Danisense har ekstrem nøjagtighed og immunitet over for magnetfelter.


Virksomheden Danisense, baseret i Høje Taastrup, er førende inden for udvikling af højpræcisions-strømtransducerer, der netop er blevet brugt af folkene på CERN, som del af et større opgraderingsprogram. Virksomhedens zero-flux DC current transducers (DCCT) bliver benyttet i designet af QTRIM-strømforsyninger til protonsynkrotronen PS Booster Accelerator, som er en del af en række acceleratorer, der indsætter beams i CERNs Large Hadron Collidor. 

Opgraderingen vil styrke beam-energi i PS Booster Accelerator fra 1.4GeV to 2GeV. Beam-kvaliteten er derfor stærkt afhængig af kvaliteten af strømmålingerne, som Danisense leverer.

- Dette er en stor opgave for Danisense, da det viser den ekstreme nøjagtighed i vores Fluxgate-teknologi, samt vores evner i at skræddersy løsninger til krævende installationer. I denne opgave udviklede vi DCCT til CERN med et separat sensorhoved. Vi måtte højne den magnetiske afskærmning, hvilket er en kompliceret proces, da den er indbygget i transducer-kernen. Men fordi vi har alle vores fremstillingsprocesser in-house på vores facilitet i Danmark, kunne vi udvikle en løsning og implementere den hurtigt, siger Loic Moreau, Sales & Marketing Director hos Danisense.

Ved at kombinere kompleks magnetisk performance med avanceret elektronik kan Danisense levere effektive og præcise løsninger, som matcher de krav som kunder over hele verden har. Danisense blev grundlagt i 2012 og har base i Danmark og kontor i Japan.

Tilmeld nyhedsbrev

×