BB Electronics producerer elektoniksystemer til CERN

Hvordan sikrer man, at de millioner af data, der bliver produceret af CERN's partikelaccelerator bliver fanget og distribueret til de 10.000-vis af forskere, der verden rundt bruger de resultater, der kommer ud af forsøgene på CERN?


Den ultra høje hastighed, som forsøgene på CERN foregår i, sætter store krav til de elektroniske systemer, der skal registrere og formidle de processer, der sker under forsøgene. Det er netop disse komplekse elektronik-systemer, som BB Electronics blev valgt til at producere i 2011. Opgaven krævede et meget avanceret hardwaredesign og nærmede sig grænsen for det teknisk mulige for PCB layout og udvalg af komponenter.

Indsamling og transmission af data fra CERN til forskere ved universiteter verden over bliver anset for at være en teknisk udfordrende opgave, hvilket kræver et meget avanceret hardwaredesign, som sætter nye standarder for PCB-layout samt valg af komponenter. Dette stiller igen høje krav til kapabilitet, kvalitetssikring og produktion.

- Vi er meget stolte over, at CERN har udvalgt BB Electronics til fremstilling af så avancerede PCB'er. Det understreger vores position som ledende EMS-leverandør af high tech-produktioner, siger Vilhelm Laursen, der er salgsdirektør ved BB Electronics.

Det lykkedes dog den danske EMS-leverandør at levere prototyper, der opfyldte CERN's store krav om kvalitet og højt ydeevne. BB Electronics har siden den første ordre løbende modtaget nye ordrer fra CERN.

Tilmeld nyhedsbrev

×