name

Tre take-aways fra ITER Business Forum '17

Sidste uges ITER Business Forum blev det største nogensinde. 1005 deltagere tog del i den tre dage lange begivenhed, hvor 450 virksomheder, laboratorier og institutioner fra 25 landet var repræsenteret.

BigScience.dk deltog også for at repræsentere netværkets virksomheder. Her er de tre primære take-aways fra begivenheden, ifølge netværksleder Juliette Forneris:


1. Det handler ikke kun om ITER. Virksomheder som deltager i IBF kommer for at tale på kryds og tværs af Big Science-projekter. Dermed får de deltagende virksomheder mulighed for at diskutere samarbejdsmuligheder i forhold til CERN, ESS, ESRF m.fl.

2. Den personlige kontakt er vigtig. ITER er på alle måder et gigantisk projekt, men når man kommer til IBF kommer man i øjenhøjde med de mennesker bag projektet samt de virksomheder som allerede leverer til projektet. Her finder man ud af, at man også kan blive tilknyttet mindre projekter som underleverandør.

3. Hold øje med udbud på ”Diagnostics” området. Diagnostics er et af de områder i ITER-projektet, som egner sig bedst til kompetencerne i Big Science-netværket. Med over 50 forskellige diagnostiksystemer er der mange mekanik-, elektronik-, og optiske komponenter som skal indkøbes. Den seneste diagnostic market survey (med frist 26. april) omhandler for eksempel fremstillingen af ”Corrugated aluminium waveguides”, ”Miter bends”, og ”Stainless steel supports”, alle sammen komponenter som bør kunne fremstilles i Danmark.

Læs mere om ITER Business Forum her.

Tilmeld nyhedsbrev

×