name

Danske virksomheder på ordrejagt hos ESS i Sverige

I efteråret afholdt European Spallation Source (ESS) i Lund sine første nationale industridage for Danmark, hvor en række danske virksomheder besøgte den svenske forskningsfacilitet.


Det to dage lange arrangement gav de danske deltagere mulighed for at lære nøglepersoner på ESS bedre at kende, både gennem præsentationer af deres virksomheder i plenum og gennem personlige møder.

Formålet for ESS med de nationale industridage er at invitere virksomheder fra det samme land til en fælles præsentation af forskningsfaciliteten og de kommende industrileverancer, som ESS planlægger at indkøbe til byggeriet, der forventes at stå klar i 2022.

Netværksmuligheder er værdifulde for virksomheder

En af de danske deltagervirksomheder var Weissenborn A/S, leverandør af komponenter og løsninger inden for stål, rustfrit stål og aluminium.

- Dagene gav god mulighed for at møde specialister og indkøbere, samt få en grundlæggende forståelse af organisationen. Vi fik udvidet vores netværk og vi vil løbende holde os opdateret med de mange spændende udbud der kommer i den nære fremtid, siger Peter Møller, direktør i Weissenborn.

Weissenborn er en af de mere erfarne danske big science-leverandører og har blandt andet været leverandør til CERN gennem de sidste fem år.

Gode danske leverandørmuligheder hos ESS

Besøget på ESS var arrangeret af netværket BigScience.dk, som skaber leverandørmuligheder mellem danske virksomheder og de europæiske forskningsfaciliteter.

- De danske deltagere kom hjem med nogle meget værdifulde kontakter og flere fik også forespørgsler på konkrete leverancer. ESS arbejder rent kommercielt med leverandører og derfor var det virkelig nogle nøglepersoner, de danske virksomheder mødte, siger projektleder fra BigScience.dk, Arne Jensen.

Fremover vil BigScience.dk gerne arrangere flere besøg på ESS for danske virksomheder og noget tyder også på, at der er gode leverandørmuligheder. Ifølge ESS’ seneste årsberetning er Danmark den tredjestørste leverandør til faciliteten, efter Sverige og Tyskland. 

Tilmeld nyhedsbrev

×