name

Mere dansk arbejdskraft hos Big Science-organisationerne kan skabe værdi for danske virksomheder

Et praktikophold eller job hos CERN kan give et karrieremæssigt løft for tekniske studerende og være til gavn for potentielle fremtidige arbejdsgivere i Danmark. 


Den 25. april afholdt Københavns Erhvervsakademi (KEA) karrieredag for sine studerende, med fokus på Big Science-området. Tre repræsentanter fra CERN fortalte de studerende om muligheder for praktik og fuldtidsarbejde hos CERN, samt de fordele der kan være i at have CERN på CV’et i forhold til senere jobs. To af medlemmerne fra BigScience.dk, Balslev Rådgivende Ingeniører og NNE deltog også i arrangementet, for at fortælle de studerende om mulige jobområder.  

- At arbejde på CERN er et rigtig godt springbræt til en videre karriere inden for mange tekniske områder og giver en række kompetencer, der er relevante for mange af virksomhederne i BigScience.dk. Derfor har vi arrangeret dette arrangement sammen med KEA, både for at få mere dansk arbejdskraft til CERN, men også for at få uddannet nogle dygtige, tekniske folk, der senere kan skabe værdi som medarbejdere hos de danske Big Science-leverandører, siger Juliette Forneris, netværksleder i BigScience.dk.

Det er ikke første gang, at CERN har fokus på at tiltrække dansk arbejdskraft. Sidste år afholdt JobIndex et arrangement i samarbejde med CERN, som satte fokus på den store mangel på danske ansatte hos CERN. Af organisationens ca. 2500 fastansatte medarbejdere er kun 20 danskere.  

Dagen efter besøgte CERN-repræsentanterne DTU for at møde de studerende her og samtidig med disse arrangementer, besøgte uddannelses- og forskningsminister Søren Pind CERN, hvor han så flere af CERNs store eksperimenter og mødte nogle af de danske forskere, som arbejder på CERN.    

Billeder: til højre: Juliette Forneris taler for de studerende på KEA; til venstre: Søren Pind på besøg hos CERN 

Tilmeld nyhedsbrev

×