name

Kom ind på markedet for instrument hutches

ESRF i Grenoble har iværksat et initiativ for at finde flere leverandører af instrument hutches.


Instrument hutches er de rum der holder instrumenter adskilt fra de store eksperimenthaller de står i. Nogle hutches fungerer som kontorer, lagerlokaler osv., men de mest udfordrende er dem som selve instrumenterne står i, da de ofte skal sikre at gasser, varme og især stråling ikke slipper ud i resten af faciliteten. De skal derfor ofte bygges med blyforede væge, blyglasvinduer og sikkerhedssystemer, der registrerer om dørene er åbne.

ESRF vil i starten af 2020 prækvalificere virksomheder til at byde på deres kommende udbud af instrument hutches. De vil i den forbindelse sikre at virksomhederne kan levere det ønskede og ellers hjælpe virksomheden med at opnå de manglende kompetencer. Virksomheder fra alle medlemslande, inkl. Danmark opfordres til at melde sig.

Hutches er ikke kun relevante for ESRF, men for alle røntgenfaciliteter. MAX IV i Skåne kommer også til at skulle bruge en del i fremtiden. Desuden bruger mange andre faciliteter som ESS, ESO og CERN også hutches med lidt andre designs. Det er altså en rigtig god chance for at komme ind på et marked, hvor der også forventes en del efterspørgsel fra Danmarks nærområde de nærmeste år.

For at kunne levere hutches skal tilbudsgiveren kunne:

-Færdiggøre relativt modne tekniske tegninger.

-Producere væge og lofter med blyforring.

-Levere produktet til faciliteten og installere det der så der bliver tæt og lever op til alle specifikationer.

-Dokumentere at alt bliver fremstillet efter specifikationerne.

Hvis i har mod på sådanne opgaver, kunne tænke jer at være en del af et konsortium, der kan løfte den slags opgaver eller bare vil vide mere så kontakt Jonas Birk Okkels på jobo@teknologisk.dk

Tilmeld nyhedsbrev

×