name

EU-projekt styrker relationen til ESS

I gennem snart tre år, har BigScience.dk deltaget i EU-projektet BrightnESS, som skal bidrage til opbygningen af European Spallation Source. Den 22. juni 2018 blev resultaterne af projektet fremhævet ved en konference i Bruxelles.


Flere end 130 deltagere fra de 18 europæiske organisationer, som deltager i projektet, var fremmødt til BrightnESS-konferencen i Bruxelles. Konsortiet, der omfatter partnere fra 11 europæiske lande, har modtaget næsten 20 mio. EUR fra EU's rammeprogram for forskning og innovation, Horizon 2020. Formålet med BrightnESS-projektet, der startede i 2015, har været at gennemføre aktiviteter for at afbøde de teknologiske og organisatoriske risici i forhold til opbygningen af ​​ESS.

Fokus på leverandørmuligheder

Et af fokusområderne i BrightnESS har været at styrke ILO-funktionen, som er industriens kontakt til ESS. I gennem BrightnESS er blandt andet ESS’ procurement-portal blevet drøftet, hvilket har resulteret i en mere overskuelig hjemmeside for industrileverandører. Flere af ESS’ europæiske ILOer (Industrial Liaison Officers) stod også bag en stor del af planlægningen af det succesfulde Big Science Business Forum, som tidligere på året blev afholdt i København.   

BrightnESS har også formået at styrke koordineringen af ​​in-kind bidrag fra næsten 40 partnere i hele Europa. Indtil nu er mere end 120 tekniske bilag til mere end 333 mio. EUR blevet godkendt. Mange af disse er nu godt på vej til levering. Læs mere om at blive underleverandør til in-kind partnere her.

Læs mere om BrightnESS-projektet her.

Tilmeld nyhedsbrev

×