name

Danske virksomheder skabte værdifulde relationer hos CERN

Den 19.-20. juni 2018 afholdt BigScience.dk det tilbagevendende arrangement DK@CERN, hvor en række virksomheder fra netværket rejste til Geneve for at besøge CERN.  


På turen fik deltagerne en grundig introduktion til CERN som organisation, samt en intro til den danske involvering i CERN. Herefter fik de en opdatering på hvordan man laver business med CERN og hørte et inspirationsoplæg fra en underleverandør til CERN.

Deltagerne fik også opdateringer om aktiviteter i Mechanicals and Materials Engineering-gruppen og HiLumi-projektet, som indeholder både nuværende og kommende leverandørmuligheder.

Turen bød også på rige muligheder for at netværke med CERNs repræsentanter under frokost og middag, samt ved B2C-møder, hvor de danske virksomheder kunne tale om samarbejdsmuligheder med ansatte fra CERNs tekniske enheder og indkøbsafdeling.

DK@CERN som del af strategisk satsning

En af de virksomheder som deltog i turen var Mark & Wedell A/S, som i perioden 2002 til 2006 leverede 410 strømindføringsenheder til CERN som alle er i drift den dag i dag. Her 12 år efter benyttede virksomheden muligheden for at genoptage tidligere kontakter og knytte nye relationer til tekniske og kommercielle indkøbere.

- M&W satser i disse år på forretningsområdet Big Science og ser store muligheder for at styrke partnerskabet og forretningen med CERN og lignende forskningsinstitutter. Derfor var denne tur af strategisk betydning for M&W, og vi er sikre på at kunne levere konkurrencedygtige produkter og løsninger til CERN, siger Torben Andersen, Manager hos Mark & Wedell.

- Selvom vi har udført opgaver for CERN i mange år var vores oplevelse af møderne helt klar: relationer er ikke blot noget, der etableres, de skal også vedligeholdes, fortsætter han.

Danmark bidrager til CERNs budget med ca. 120 millioner kroner om året, svarende til ca. 1,8% af CERNs samlede budget.

Se præsentationer fra turen her.

Læs mere om Mark & Wedell A/S her

 

Tilmeld nyhedsbrev

×