name

Danish Instruments for Big Science - DIBS'18

Mandag den 22. januar 2018 afholder vi DIBS'18 - den fjerde udgave af konferencen og den første, der afholdes i Aarhus. Vi har denne gang tilføjet to nye sektioner til at fremme samarbejdet mellem videnskab og industri endnu mere: En plenarforsamling med en række korte virksomhedspræsentationer og mulighed for individuelle videnskabelige møder om eftermiddagen.


DIBS står for "Danish Industry for Big Science" og sætter fokus på videnskabelige instrumenter designet og bygget af danske forskere eller danske virksomheder, som er udviklet til brug ved forskningsinfrastrukturer som CERN, ESO eller ESS.

Formålet med DIBS er at opfordre til samarbejde, videndeling og kapacitetsopbygning mellem videnskab og industri og mellem videnskabelige samfund. Derfor har vi organiseret DIBS som en blanding af videnskabelige og industrielle præsentationer, poster sessions og netværk.

DIBS'18 præsenterer to plenarmøder om morgenen og fire workshops (to og to parallelt) om eftermiddagen.

Morgensessionen giver et overblik over danske instrumenter og nogle af de forskningspolitiske overvejelser, der er relevante for dansk deltagelse i forskningsinfrastrukturer. Vi går dybere ind i XFEL og FXE instrumenterne og præsenterer det nye ESA James Webb rumteleskop. Derudover vil en række virksomheder præsentere deres kompetencer på fem minutters "pitches".

Aarhus Universitet, Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og BigScience.dk er arrangørerne af DIBS. Konferencen er åben for alle forskere og industrirepræsentanter med interesse for danske instrumenter til Big Science-faciliteterne.

Se hele programmet og tilmeld dig her.

Tilmeld nyhedsbrev

×