Nyheder 2016

7. december 2016

BigScience.dk på IPAC

I 2017 afholdes IPAC for første gang nogensinde på dansk jord – i Bella Centeret 14-19 maj (industriudstilling 14-17 maj). BigScience.dk vil repræsentere danske virksomheder på IPAC 2017 og arbejde for at få flere danske underleverandører til ESS, CERN og andre Big Science-faciliteter.

Læs mere >

16. juni 2016

Big Science-opgaver skal vindes gennem partnerskaber og relationer

’Bliv samarbejdspartner – ikke bare leverandør’ var et af hovedbudskaberne, da BigScience.dk i samarbejde med CenSec inviterede til et seminar om udbud og tilbudsprocesser hos Terma A/S i Lystrup.

Læs mere >

17. maj 2016

European Spallation Source får ny direktør

ESS i Sverige har udpeget John Womersley, direktør hos Science and Technology Facilities Council (STFC) i England, som organisations nye direktør. 

Læs mere >

4. maj 2016

CERN møder danske studerende hos Jobindex

Manglen på danske ansatte hos CERN er stor. Af virksomhedens ca. 2500 fastansatte medarbejdere er kun 20 danskere.

Læs mere >

20. april 2016

Ny industri-rettet hjemmeside om HiLumi LHC projektet

HiLumi er en stor opgradering af LHC acceleratoren, som kommer til at betyde en 10-dobling af antal kollisioner i LHC. Bag fysikken ligger der også et hav af muligheder for industrielle leverancer.

 

Læs mere >

8. april 2016

Teknologisk Institut og Aarhus Universitet udvikler super-overflade til CERN

Teknologisk Institut og Aarhus Universitet udvikler super-overflade til CERN

Læs mere >

1. marts 2016

Studierejse til ISIS og Diamond Light Source

Repræsentanter fra CrossBorder-projektet besøgte i starten af februar forskningsanlæggene ISIS og Diamond, som er placeret nær Oxford i England. Disse anlæg kan sammenlignes med ESS og MAX IV, men har været i drift siden henholdsvis 1985 og 2007, og er derfor noget længere i deres udvikling.

 

Læs mere >

4. februar 2016

DIBS '16: Smartere projektstyring i Big Science-projekter

Problematikker inden for projektstyring kan opstå i spændingsfeltet mellem forskellige kulturer og arbejdsformer i samarbejdet mellem virksomheder og forskningsinstitutioner. Derfor mødtes repræsentanter fra begge lejre til en dag med fokus på projektstyring og kvalitetssikring i Big Science-projekter.  

 

Læs mere >